Isnin, 25 April 2011

Route To MAG SMK JITRA Part 2

Assalamualaikum suma.Yeah.Selamat kembali.First of all,terima kasih sebab sudi membaca entry yang tak seberapa ni.Hurm.Ok,kali ni saya akan menceritakan tentang hari kedua persiapan kami untuk MAJLIS ANUGERAH GEMILANG SMK JITRA 2011.Hurm.Sangat penat.Dah dua hari berkerja.Hehehe.Hopefully kamu semua enjoy membaca entry ni.Selamat membaca~

PAGI

Kami sampai sekolah dalam pukul 9 lebih macam tu la.Excited ni nak jumpak junior-junior.Ahahahaa.Watever la kan.Aku,Jat ngan Anuar agak lambat sikit ari ni.Masuk je terus namapak Zamer.Zamer sampai awal la.Huhuhu.Zamer,kita seri ok.Ahahaha.Hurm..First-first tu rasa best je bile masuk lab sebab ramai junior yang datang.Best.Tak sangka lak yang ramai akan datang.Ha.Nak tau satu benda dak?Ok2.Rahsia kita ok.Tadi Zamer jadi lecturer beb.Dia bagi taklimat kat budak-budak tu.Pergghh..Memang stail la wa cakap sama lu.Kah kah kah.Oh ye.Cikgu Ya pun ada gak kat situ.Dia boss kami tau. Smile with tongue out

Kami start setup barang-barang yang nak guna.Kamera dah sambung.Overlay dah pasang.Suma dah siap la.Ok.Kami try play powerpoint yang Zamer buat tu.Tapi..Errrr..Masalah pertama muncul.Eh.Pertama ke?Hurm..Tak kisah la.Abaikan.Ahahahhaha.Overlay macam tak berfungsi.Sumpah sakit hati.Rasa macam ERRGGGHHH..Ok fine.Kami sangat tension.Suasana agak tegang.Pastu budak-budak fom 4 tu diam je.Huhuhu.Kami dok perosah overlay tu dari pukul 9 pagi sampai la pukul 12.Lama kan?Tapi still tak jadi jugak.Hurm.Sabo je la~

Pukul 12 tu kami balik.Penat.Aku nak kena hantar adik aku pi sekolah lak.Hurm..Boleh la balik rehat jap.Makan-makan dulu ka.Nak solat Zohor lagi kan.Huhuhu.Kami dah sepakat yang kami akan mai balik sekolah dalam pukul 2.30 petang.Balik mandi dulu wei..Bagi wangi sikit.Hehehe.

p/s gamba time pagi takdak ye.Kamera I abes bateri.Im sorry~

PETANG

Pukul 2.17 petang aku sampai kat lab.Zamer ngan Aizat dah sampai dah.Zamer dok mengadap powerpoint dia ja.Ahahaha.Anuar tak sampai lagi.Hish.Anuar.Kamu lambat!Ahahahaha.Cikgu Rose pon tak dak.Cikgu balik rumah dulu.Kami dok la tiga orang kami.Tiba-tiba(saspen),kami dengar suara Anuar.Tapi Anuar tak keseorangan.(Anuar dok sembang ngan sapa).Pastu pintu lab dibuka.WAH!Shukran la.Shukran mai ngan  Anuar.Kah kah kah.Lama tak sembang ngan Shukran.

Ok.Kami kosentret balik kat overlay tu.Muka tension je.Muka ketat.Ahahahha.OVERLAY TU MASIH TAK LEH GUNA!!ARGGHHHH..Tension kot.Mana taknya.Dok perosah dari pagi lagi.Tu pun tak leh guna.Macam dah kami buat.Tapi tetap tak leh guna.

Pastu Cikgu Rose sampai.Cikgu mai ngan Iqbal(anak cikgu).Ok.Cikgu bawak mai ole-ole tau.Ce teka ce teka cikgu bawak apa.Hehehe.Cikgu belanja kami makan.TETTTTT….Mimie mesti jeles ni.Ahahahaha.Tapi I diet ok.Heeee~

Ha.Anuar ngan On tu suka btol dok usik anak cikgu.Sampai teriak anak cikgu tadi.Haish.Korang ni nakal sungguh.Apalah salah anak cikgu tu.Ahahahhaa.Mula-mula tu suma tak mau makan lagi.Nak fokus la kononnya.Fokus?Please la.Ahahahaha.Muka time tu sumanya muka bebal.Hurm.Pastu telefon Cikgu Faizal.Ok.Kami memang meletakkan harapan yang tinggi kat Cikgu Faizal.Harap-harap la menjadi.Dah penat ni.

Cikgu Faizal pun mula-mula tension gak.Tapi last-last menjadi gak.Time tu I tell you ..Lega.Lega gile.Pergghhh..Ha.Lupa nak gitau.Cikgu blanja kami makan bihun goreng ngan air the ais.Sedap~

Lepas siap tu,kami pun makan.Dalam pukul 5 lebih kot.Kami berborak sakan time tu.Besa la lama tak berkumpul macam ni.Gelak tu memang sakan la.Time makan tu jugak la tumpuan kami tertumpu kat Anuar.Anuar gelak sampai jatuh kerusi.Ahahahha.Sian Anuar.Dalam pukul 6 lebih tu kami balik.Penat.Esok kena mai lagi.Huhuhu.Ok ni je laporan untuk hari kedua.See you tomorrow Smile

SAM_2406SAM_2405SAM_2403

keadaan yang agak berserabut.Sebab tension.Ahahaha

SAM_2412SAM_2408

Suasana yang agak tegang time ni.Kah kah kah

SAM_2418

Shukran malu-malu kambing lak.Ahahahha

SAM_2421

cikgu rose ngan Iqbal~

SAM_2423

cikgu faizal datang membantu~

SAM_2425SAM_2424

ni kami punya.jgn jeles~

 

~END OF PART TWO~

“BERBAKTI DAN TERUS BERBAKTI”

p/s ha.jangan lupa.esok ada part three.I follow~

3 ulasan:

angkasa berkata...

alongggg bestnyaaa!!!sumpah aku teringt time dulu2.rindu wey!

TUN Syed Husainie Faruzi berkata...

yup2..sgt best..tnggu..esk ada part 3..esk raptai penuh :)

Tanpa Nama berkata...

hhahahaha.. terbaik la along... lama x menjenguk sekolah... - hazimi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...