Rabu, 11 Mei 2011

Back To School la weh

Assalamualaikum semua.Wah lamanya tak update blog.Huhuhu.Rindu la kat korang semua ni.Ok2..Korang suma apa kabar?Sihat ke?Err..Dah makan?Hehehe.Hurm..Harap-harap korang sihat.Ok korang mesti dh baca kan title untuk entry kali ni.Back to school?Apa kejadahnya suma ni.Haish.Dah habeh sekolah pun kena pi sekolah lagi ka?Hampeh betoi kan.

Dak aih.Korang semua jangan la salah sangka.Kali ni Bob ni share ngan korang pengalaman Bob time wat reunion kat SMK JITRA pada 9 Mei yang lalu.Eh2.Reunion ke?Tak ramai pon.Cuma 10 je.(lebih kurang la).Tapi takpa la kan.Bob anggap macam reunion la sebab kami kumpul ramai2.

Mula-mula tu plan nak makan roti canai dulu.Makan dalam pukul 8.30 pagi.Tapi…errrr..Bob datang lewat aritu.Hehehe..Dan-dan kena fire ngan Aizat ngn Zamer.Ahahahaha.Hani pon mai gak.Apa?Hani yang mana?Ala hampa check la kat RAKAN SEGOSIP Bob.Ada la gamba Hani kat situ.Hani mai naik bas.Dia mai ngan onichan.Onichan pon join tau.Hehehe.Kesian dorang.Dorang kena tinggal bas.Ahahahaha.Last-last kena naik teksi.Tak pasal-pasal je melayang RM10.Huhuhu.Banyakkan.Pagi tu Mimie pon join makan roti canai gak.Huhuhu.Kiranya pagi tu meriah gak la.Lebih ramai dari biasa.Hehehe.Pukul 9 lebih baru start makan.Argggghh..Jadual lari.Sabo jee la~

Pastu kami bergerak la kat lab.Perut dah kenyang kan.Gendang gendut tali kecapi.Kenyang perut kentut berapi.Eh2.Dak-dak.Maksud Bob ialah senang hati.Hehehe.Pagi tu just pi sekolah sembang-sembang ngan cikgu.Takde aktiviti menarik sangat.Huhuhu.

Ok kita masuk ke aktiviti tengah hari.Tengah hari tu kami pi ANEKA.ANEKA la.Korang tau ke?Ala.Aneka ni shopping complex.Tak la feymes macam PAVI tapi sapa yang dok kat Jitra dan kawasan sekitar dengannya mesti tau apa itu ANEKA.Kami jumpak kat sana pulak.Dorang nak main boling.Adess.Masuk je ANEKA terus haus.

“Onichan.Haus la.Jom la beli ais blended tu,”Bob pujuk onichan.

Onichan tengok je.Pastu dia kata “Jom la.Dahaga gak ni.”

“Kak,bagi yang perisa chocolate oreo tu kak.Tak mau tambah apa-apa tau,”Bob mengorder.

“Along,tolong order sat.Segan la,”kata onichan.

“Arghh..onichan ni.Yang tu pun nak segan,”Bob buat muka.

Kami pun minum la Chocolate Oreo tu.Sedap tau.Huhuhu.Time ni kami jalan bertiga ja.Ngan Pizi sama.Hani ngan Mimie pi mana ntah.Merayap la tu.Haish.Puas pusing,tengok-tengok Mimie and the gang pon sampai.Man pon ada skali.Ouh ye Eman pun join kami tau.Ahhahaha.Kami tengok Mimie bawak kek Secret Recipe.

“Lapaq chocolate indulgence(btoi ka eja cmni.lantak la) la plak”Bob habaq kat Mimie.

“Ada-ada tapi Akmal punya,”

 

SAM_2504

SAM_2506

SAM_2507SAM_2511

 

Dalam hati tu memang best giler la.Ahahaha.Tapikan nak diet..Errr.Ala.Hari tu off diet dulu.Terpaksa la.Huhuhu.Last2 makan gak kek-kek tu.Ahhahaha.Dorang tu main boling macam pro.Hayun bagai nak rak.Last2 masuk longkang gak.Ahahahaha.Ok2.Perlawanan Boling tu dimenangi oleh Pizi.Wahahaha.Onichan number 3 ka.Bhahahah.Padan muka.

SAM_2519SAM_2521

Pas dah penat hayun bola boling tu,dorang pon lapaq.Dah tu nak makan kat tempat mahal.Makan la kat Restoran Hamiidah ke.Murah la sikit.Ahahahaha.Aku makan chicken chop.Onichan makan snack busket.Apa-apa pun thankz ye onichan.Kami sembang punya la sakan kat restoran tu.Bising gila,Macam jakun je aku rasa.Ahahaha.Dah kenyang tu kami pun turunPi maxis centre lak.Hani tu.Sim kad dya kena block.Kesian dia.Huhuhu.Pastu sempat la tangkap gamba.Posing sikit-sikit.Dan terus blah.Panas kot time tu.HuhuhuDan onichan kata nk mai lagi.Onichan ajak Bob tgk cite KUNG FU PANDA 2.Huhuhu.Best.

Ok see uolls next entry ok.Ada salah silap tu mintak ampun.Papai suma Winking smile

SAM_2522

~TAMMAT~

9 ulasan:

Abdullah Ammar Al-Jitrawi berkata...

senior2ku..

TUN Syed Husainie Faruzi berkata...

yeah juniorku.. :)

dapat study kat mana ni?

apa2 pon semoga berjaya dik :))

Miss Shikio berkata...

best nya heheeh~

onichan ncem lah.. hahaha~

TUN Syed Husainie Faruzi berkata...

onichan je?ok fine.

ahahahahahaha

Fisialo de Alfonso berkata...

along cute...:)

angkasa berkata...

waah besnya along.aku paling suuka part kek indulgence tu.iman hg xkuat wey.tpksa off diet knon.hahahha

TUN Syed Husainie Faruzi berkata...

fisol:ahahahaha..cute la sgtkan.ang lg cute~

hana:mana tahan tgk coklat indulgence tu..berkerut dahi aku~

Anis Aufa Abdullah berkata...

bestnya~ :)

TUN Syed Husainie Faruzi berkata...

anis..best sgt2.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...