Selasa, 18 Oktober 2011

Jalan jalan cuci mata la

Assalamualaikum.Hola.Anyeonghaseyo.Welcome backs uoolllssss..Uolllssss apa khabar?sihat??Mintak-mintak sihat selalu la ye.Lama kan tak bersua.Eh.Lama ke?Tak jugak.Baru la jugak.Hehehe.Terover la plak.Takpe.Meh sini.Jom kita terjah entry ni.Errr…sebenarnya dah lama nak buat entry ni.Tp…Dek kerana busy,tak sempat la awok nak menyiapkannya.Takpe.JOM la baca dulu.

Agak-agak korang la ,apa benda la yang Bob nak share ngan korang kli ni.Hurm.Amacam.Dah ready?Ha nervous la tu.Muahahaha.Sabo sabo.Jangan marah.nanti cepat tua.Hehehe.Jom kita mulakan sesi SHARING IS CARING!!Lets goooo~

14 Julai 2011..Hurm..ada apa dengan tarikh ni?Cuba korang igt balik.Ha.takkan dah lupa kot.Haish.Mai sini cheq nak habaq.Time tu kita cuti mid sem.Ha igt dak lg?Adoi.Tak ingat jugak?Time tu la ada event besar yang dikelola oleh Pre Law club.Event apa?Jom kita tengok.

14 Julai tu kami ada event.Ha PALACE OF JUSTICE here we come!!!Ahahaha.Over la plak kan.First of all event ni takkan berjaya jalau takdak usaha gigih dari pihak Hicom sendiri.terima kasih sangat2 kerana telah berjaya menjayakannya.Dorang ni gigih sangat.Perjalanan kami kali ni ditemani oleh 2 pensyarah kesayangan ramai.Siapa dia?Ha mesti la Miss Salmah ngn Madam Rohayati.Hehehe.

Hari tu kami bertolak time petang tu.Kami bertolak pukul 3.30 ptg.tu kalau ikut tentatif perjalanan la.Kami berkumpul di lobi malinja okay..maa sangat-sangat sbb kawan2 semua terpaksa menunggu lama.driver bas ada masalah teknikal sikit.bob mintak maaf okay.sian korang.berpeluh peluh tunggu bas kat lobi tu.dekat pukul 5 la jugak baru kami bertolak.penat menunggu tapi tetap happy.tak gitu???

n

bersama jejaka comel kegilaan ramai,Hazwaaannn~

2011-07-14 15.18.25

tgk tu sempat lagi berposing kan.muka penat menunggu

Perjalanan tu sangat penat.sumpah tak tipu!kami sampai dekat Hotel Bangi Lanai dalam pukul 11 mcm tu la.kami check in dekat bilik Teratai 4 kalau tak salah la.Lupa la.Hehehe.bilik tu ok la.selesa la jugak melainkan bilik air dia tak dak lampu.Ha mandi la dalam gelap.Ahahaha.lepas dah simpan semua barang tu kami terus lepak kat kedai mamak depan hotel tu.makanan kat situ sedap sangat.ayam masak madu tu sedap gila.boleh tahan la kedai tu.harga pon ok la.tak la mahal sangat kan.siap jual Barbican lagi kot.Hehehe.pas lepak tu balik tidoq la jawapannya.penat kan.bilik kami ada 8 orang.apa?ramai sangat?takpe.kami tak kisah.saja mengeratkan silaturrahim.hehehe.

Pagi tu hujan la plak.tp kmi ada hero.kami sayang sgt kat hero ni.habis basah kuyup sbb ulang alik amik lecturer.sian kat dia.first skali kami pergi PALACE OF JUSTICE.Yeahhh!!

2011-07-15 08.12.352011-07-15 08.12.42

adengan dalam bas.hehehe.

8 lebih tu kami sampai kat POJ.Bumi putrajaya dibasahi hujan pada pagi tu.hujan rahmat kan.berdebar.excited.semuanya bercampur baur.sampai je kat POJ,kmi dibawa ke bilik mesyuarat.ada taklimat sikit kat situ.pastu ada la sesi soal jawab sikit.lepas tu kami pergi pulak kat library POJ.aigoo.bosao gilo.mcm2 buku ada.yang lama.yang baru.semua ada la.lepas tu ke muzium pulak.best.tangkap gambar je time kat sini.hehehe.lastly kami ke federal court.bilik 3 kot.cantik…ouh btw kami pon pegi kat court of appeal gak.nak tau apa yang kami jumpak.kami jumpak Karpal Singh.excited kot.first time jumpak KS face to face.kami pon apa lagi tangkap gambar sakan la ngn KS.KS dah mcm artis dah.kami duduk kat POJ sampai pukul 12 lebih.then pergi ke Alamanda untuk makan sebelum menunaikan solat jumaat.

Sesi taklimat dan soal jawab

2011-07-15 09.26.282011-07-15 10.06.142011-07-15 10.06.252011-07-15 10.06.35

di library~

2011-07-15 10.11.11

dengan megat.haih.dengaq kata la ni dh jadi YM.hehehe

2011-07-15 10.17.38

gamba ni auta belaka.ahahaha

2011-07-15 10.18.49

buku yang tak lapuk dek zaman.hehehe.

2011-07-15 10.20.48

lawyer in house???

Di muzium

2011-07-15 10.32.03

double husaini bergambar dengan cokmar.

2011-07-15 10.32.15

tu gamba CJ yang first.kami dok tiru muka dia.ahahaha.

2011-07-15 10.33.42

one of my favourite pictures

FC and COA

2011-07-15 10.42.452011-07-15 10.42.542011-07-15 11.42.44

Gambar kenangan sebelum balik

2011-07-15 11.54.40

ni pon gamba favourite jugak.

2011-07-15 11.54.48

amboi cik mira ni menang kes ke.hehehe.

Lepas makan kat Alamanda tu kami pon menunaikan solat jumaat di Masjid Putra.Ok fine.Bas tu parking jauh gila dari masjid.dah la jauh.cuaca pulak panas gilerrr..jauh gila jalan.melecet kaki.ahahaha.tapi tak pe.pengalaman menarik ni kan.hehehe.Lepas solat Jumaat tu kami pun berkunjung ke AG Chamber pulak.Kami keje berjalan je hari tu.Ok kedatangan kami ke sana disambut ok.Terharu nokkzz.Sekali lagi kami ditaklimatkan oleh Pn Ilham.Pn Ilham baik sangat.betul.tak tipu la.Sifat keibuaan dia pun sangat kuat.kan kan kan.selepas taklimat ni ada makan makan sikit.tu yang best tu.besa la.perut pun dah lapar kan.hehehe.Lepas makan tu kami di bawa ke mooting court.ada taklimat jugak kat situ.tp sat je la.tak lama sgt.And then di bawa ke library.(library lagi kan.).Ahahahaha.tak pe.tak kisah.ilmu kan.Kami dok kat situ sampai petang la jugak.petang tu kami ada lawatan mengejut ke Floria.hehehe.bunga banyak sangat.cantik kot.dan yang penting sekali ialah romantik gituuu..Time kat Floria ni Miss Salmah yang paling excited.turun je bas terus hilang.Hehehe.Pusing satu Floria tu sampai dekat maghrib la jugak.time tu la hujan hujan sikit.Hehehe.Jalan punya jalan perut pun dah lapaq kan.Jadi kami makan satay kajang.yeayyyyy..Ok Bob makan 20 cucuk.shhhh..jgn gtau orang.rahsia okay.hehehe.

Esok tu kami cuma pergi ke Muzium Negara.and then singgah sebentar kat Time Square untuk beli belah sikit.(tak beli apa pon sbb duit takde.ahahahaha).kat TS ni Bob cuma bli kek je.kek dya sedap.Dopokz dok aim nk makan kek tu la.Sorry la derr..hehehe.nk ajak hang makan skali.tapi time aku makan tu hang dok tidoq.takkan la nk kacau hang tidoq kot.hehehe.dalam bas time balik tu kami sambut majlis harijadi fisol.yeayyyy..kami nyanyi lagu besday kat dya dlm bas ramai ramai.kami sampai kat merbok dalam pukul 1 pagi.pergghhhh..sunyi kot.ye la takde orang kan.semua pakat balik cuti.hehehe.hari tu penat sangat.tapi happy gila.banyak ilmu yang kami dpt sepanjang perjalanan tu.ok sekian saja dulu untuk kali ni.Jom la jengah gamba kat bawah ni.Check it outtt!!!

AG CHAMBER

2011-07-15 16.33.20

Future CJ???Hehehe

2011-07-15 16.53.252011-07-15 16.53.30

posing sakan chaa~

2011-07-15 16.55.52

model library?euuuuwww..simpang~

2011-07-15 17.11.352011-07-15 17.12.04

muka dok tunggu bas ni.hehehe

2011-07-15 17.20.25

ok gamba ni exclusive okay.ahahahaha.

FLORIA

2011-07-15 17.37.05

Posing jangan tak posing.with mira.tapi ada je yang nk interframe kat blakang tu.

2011-07-15 17.43.36

bosaonya ladybird.hehehe

2011-07-15 18.06.55

madam rohayati dengan trademark fofularnya.tak lupa juga miss salmah dan bunga rosnya.hehehe

2011-07-15 18.15.092011-07-15 18.15.21

penat berjalan ni.hehehe.

2011-07-15 18.33.432011-07-15 18.40.59

cantik kan bunga ni.

Dinner

2011-07-15 19.34.08

my dinner

Setakat ni dulu la ye entry kali ni.Sharing is caring kan.see u next time.Daaaa.Assalamualaikum.

Trivia1: Datuk rimau takut dituduh sbg contempt of court gara gara court putih yang beliau pakai

Trivia2: ada lipan kat bilik budak perempuan

Trivia3: Hotel Bangi Lanai tu hotel yang best.boleh la.tak la teruk sangat.

NotaBuluKaki1: Perjalanan kami kali ni telah menambat hati seorang sahabat kami.Dopok tersangkut dengan bajek ireng (macam ni ka eja?lantak la kan.hehehe)

1 ulasan:

ChentaHati berkata...

semua gambar2 nampak berkaliber
terbaekkk ah hang along oii ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...